ANASAYFA TARİFLER PİZZA TARİFLERİ KEPEKLİ PİZZA

Kepekli Pizza

Lezzet sofralarınız için harika pizza tarifleri sunuyor. Şimdi kepekli pizza nasıl yapılır sorusu için tarife başlayalım.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kepekli Pizza Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı kepekli un
  • 15 gr yaş maya
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 yumurta

Üzeri için

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 çay bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin
  • 1 çay bardağı dilimlenmiş siyah zeytin

Kepekli Pizza Nasıl Yapılır?

  • Mayayı ılık suda eritin. Kepekli unu hamur yoğurma kabına eleyin. Unun ortasını havuz gibi açıp yumurtayı ekleyin. 
  • Mayalı su ve sıvıyağı ilave edip yoğurun ve 30 dakika dinlendirin.
  • Hamuru unlu bir zeminde açın. Yağlanmış dikdörtgen fırın tepsisine yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirip fırından çıkarın.
  • Üzerine kaşar peynirinin yarısını, doğranmış dolmalık biberleri ve zeytinleri ilave edin.
  • Tekrar fırına verip fırından çıkarılmasına 5 dakika kala kalan peyniri serpiştirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!