ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİZZA TARİFLERİ KEPEKLİ PİZZA

Kepekli pizza

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kepekli pizza tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı kepekli un
  • 15 gr yaş maya
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 yumurta

Üzeri için

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 çay bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin
  • 1 çay bardağı dilimlenmiş siyah zeytin

Kepekli pizza Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Mayayı ılık suda eritin. Kepekli unu hamur yoğurma kabına eleyin. Unun ortasını havuz gibi açıp yumurtayı ekleyin.  Mayalı su ve sıvıyağı ilave edip yoğurun ve 30 dakika dinlendirin.

Hamuru unlu bir zeminde açın. Yağlanmış dikdörtgen fırın tepsisine yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirip fırından çıkarın. Üzerine kaşarpeynirinin yarısını, doğranmış dolmalık biberleri ve zeytinleri ilave edin . Tekrar fırına verip fırından çıkarılmasına 5 dakika kala kalan peyniri serpiştirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.