ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ PEYNİRLİ VE TAZE OTLU PİDE

Peynirli Ve Taze Otlu Pide

Peynirli ve taze otlu pide

Taze ot ve beyaz peynirle hazırlanan bu pide, çay saatlerinin vazgeçilmezlerinden biridir. Küçük porsiyonlar halinde sunulan peynirli ve taze otlu pide, yumurta ile zenginleştirilir. Ekrem Çağatay’dan tadına doyamayacağınız incecik hamur üzeri peynirli ve taze otlu pide tarifine geçebiliriz.

Patatesli kır pidesi ve Bafra pidesi tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Peynirli Ve Taze Otlu Pide Tarifi İçin malzemeler

    • 120 g beyaz peynir (Rendelenmiş)
  • 50 g taze ot karışımı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 5 g tereyağı

Pide hamuru

    • 400 g un
    • 220 g su
    • (Unu bir kaba alın ve suyu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar 5-6 dakika yoğurun ve 15 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Daha sonra bir merdane yardımıyla incecik açın. Pide hamurumuz hazır.)

    Peynirli Ve Taze Otlu Pide Nasıl Yapılır?

    • Hazırladığınız pide hamurunun üzerine bir kapta harmanladığınız malzemeyi yayın ve kenarlarını kıvırarak kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15-20 dakika sureyle pişirin.
    • Fırından almadan 3 dakika önce pidenin kenarlarına tereyağı sürün. Kenarları kızarınca yumurta sarısını pidenin üzerine kırın ve 1 dakika daha fırında beklettikten sonra sıcak servis edin.
    Yorumlar

    Yeniliklerden haberdar olun!

    Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!