ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ KIYMALI KAŞARLI KARIŞIK PİDE

KIYMALI KAŞARLI KARIŞIK PİDE

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı kaşarlı karışık pide tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 40 g yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağı tereyağı
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı Zeytinyağı
  • Tuz

İç harcı için

  • 1 soğan
  • 50 g tereyağı
  • 300 g kıyma
  • 3~4 dal taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Zeytinyağı
  • Yumurta sarısı
Kıymalı kaşarlı karışık pide hazırlanışı

Mayayı ılık sütte eritip kabarana kadar bekletin. Unu yoğurma kabına alın. Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağı, yumurta, tuz ve mayalı sütü ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp kabarana kadar oda sıcaklığında bekletin. İç harcını hazırlamak için yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ocaktan alıp taze kekiği ilave edin. Hamuru 6 büyük parçaya ayırın ve her birini oval şekilde açarak pide şekli verin. Ortalarına kavurduğunuz kıymayı paylaştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Zeytinyağı ve yumurta sarısı sürüp 200 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!