ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER PÜRÜZYEN

Pürüzyen

Pürüzyen
Pürüzyen, badem, şeker ve fıstık ile hazırlanan tatlı bir çörektir. Genellikle pastanelerde hazır olarak satılır. Asıl adı 'prüsyen'dir. Gelin, evde pürüzyen nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pürüzyen Tarifi İçin malzemeler

  • 8 kare milföy
  • 2 su bardağı çiğ badem
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı süt
  • Tuz

Üzeri için

  • Toz şeker
  • 2 yemek kaşığı süt

Süslemek için

  • İnce çekilmiş Antep fıstığı

Pürüzyen Nasıl Yapılır?

  • Çiğ bademleri sıcak su dolu bir kaseye alarak kabukları soyulana kadar bekletin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp rengi dönene kadar kavurun.
  • Rondodan geçirip geniş bir kaba aktarın. Yumurta, toz şeker, vanilya, süt ve tuzu ekleyerek karıştırın.
  • Milföy hamurlarını un serpilmiş mutfak tezgahına alıp merdane yardımı ile açın. Üzerlerine bir kaşık yardımıyla hazırladığınız harçtan yayarak rulo şeklinde sarın.
  • Her bir hamura yarım ay şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine fırça ile süt sürerek toz şeker serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin. İnce çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Milföyle hazırlayabileceğiniz bir diğer tatlı ise çikolatalı milföy bohçalarıdır.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!