ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ MİLFÖYLÜ TARİFLER PIRASALI VE PASTIRMALI BÖREK

> PIRASALI VE PASTIRMALI BÖREK
6 Kişilik
Hazırlama 35 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pırasalı ve pastırmalı börek tarifi için malzemeler
  • 6 kare milföy hamuru2 pırasa3 dilim pastırma150 gr dil peyniri1 yumurta sarısı1 çorba kaşığı ılık suBir tutam tuz
Pırasalı ve pastırmalı börek Nasıl Yapılır

 Pırasaları temizleyip 8 santim uzunluğunda kesin. Tuzlu kaynar suda 5 dakika bekletip soğuk sudan geçirin ve süzün. Dil peynirini pırasaların uzunluğunda dilimleyin. Pastırmaların çemenlerini çıkarın.

Pırasaları uzunlamasına ikiye kesip içlerinden ikişer yaprağı çıkarın. Aralarına birer dilim dil peyniri yerleştirin ve sandviç şeklinde kapatın. Bu şekilde 6 adet peynirli pırasa hazırlayın.

Peynirli pırasaların üzerine birer pastırma dilimi sarın. Milföy hamurlarını unlanmış zeminde biraz açın. Ortalarına birer pastırmalı pırasa yerleştirip sarın. Uçlarını büzerek fiyonk şeklinde kapatın.

Börekleri fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını 1 kaşık ılık suyla çırpıp böreklerin üzerine sürün ve kürdanla çizgiler çizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.