ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER PEYNİRLİ VE FESLEĞENLİ VOLOVAN

Peynirli Ve Fesleğenli Volovan

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli Ve Fesleğenli Volovan Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 12 kare milföy hamuru
  • Yarım demet fesleğen
  • 1 diş sarımsak
  • 50 gr dolmalık fıstık
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 100 gr beyazpeynir
  • 12 kiraz domates

Süslemek için

  • Fesleğen yaprakları

Peynirli Ve Fesleğenli Volovan Nasıl Yapılır?

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in milföylü tarifler listesinden iyi bir seçim.

Milföy hamurlarını çay bardağı ağzıyla kesin. Yarısını daha küçük yuvarlak bir kalıpla kesin. Ortadaki parçaları çıkarın. Bütün yuvarlakların üzerine halka şeklindeki milföyleri yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.

Milföyleri hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sarımsağı soyup fesleğeni temizleyin. Dolmalık fıstık, sarımsak, fesleğen, zeytinyağı ve tuzu robotta ezin.

Beyazpeyniri rendeleyin. Parmesan ve beyazpeyniri fesleğenli sosa ekleyip karıştırın. Karışımı volovanların içine paylaştırın. Domatesleri ortadan ikiye kesin. Volovanların üzerini domates ve fesleğenle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Hafif ve pratik ıspanaklı volovan tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.