Peynirli Ve Fesleğenli Volovan

Peynirli Ve Fesleğenli Volovan
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Peynirli Ve Fesleğenli Volovan için

Malzemeler

  • 12 kare milföy hamuru
  • Yarım demet fesleğen
  • 1 diş sarımsak
  • 50 gr dolmalık fıstık
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 100 gr beyazpeynir
  • 12 kiraz domates

Süslemek için

  • Fesleğen yaprakları
Peynirli Ve Fesleğenli Volovan

Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in milföylü tarifler listesinden iyi bir seçim.

Milföy hamurlarını çay bardağı ağzıyla kesin. Yarısını daha küçük yuvarlak bir kalıpla kesin. Ortadaki parçaları çıkarın. Bütün yuvarlakların üzerine halka şeklindeki milföyleri yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.

Milföyleri hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sarımsağı soyup fesleğeni temizleyin. Dolmalık fıstık, sarımsak, fesleğen, zeytinyağı ve tuzu robotta ezin.

Beyazpeyniri rendeleyin. Parmesan ve beyazpeyniri fesleğenli sosa ekleyip karıştırın. Karışımı volovanların içine paylaştırın. Domatesleri ortadan ikiye kesin. Volovanların üzerini domates ve fesleğenle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Hafif ve pratik ıspanaklı volovan tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo