Pazılı Milföy Böreği

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Pazılı Milföy Böreği Tarifi İçin malzemeler
- 8 hazır milföy hamuru
- 1 demet pazı
- 200 gr krema
- 100 gr taze kaşar peyniri
- 1 yumurtanın sarısı
Pazılı Milföy Böreği Nasıl Yapılır?
- Fırın ısısına dayanıklı dikdörtgen bir kabın içine fırçayla sıvıyağ sürün.
- Milföy hamurlarının altı tanesini kabın tabanına boşluk kalmayacak şekilde yayın.
- Pazıyı bol suyla yıkayıp süzün. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 3-4 dakika haşlayıp tekrar süzün.
- Rendelenmiş kaşarpeyniri ve çırpılmış kremayı ekleyip karıştırın. Pazılı harcın tamamını hamurlarının üzerine yayın.
- Kalan iki hamuru 1 cm eninde şeritler keserek ekose şeklinde pazıların üzerini süsleyin. Bu şeritlerin üzerine yumurta sarısını sürün.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında şeritler kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip ılık servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR