ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER PAZILI MİLFÖY BÖREĞİ

Pazılı Milföy Böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pazılı Milföy Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 8 hazır milföy hamuru
  • 1 demet pazı
  • 200 gr krema
  • 100 gr taze kaşar peyniri
  • 1 yumurtanın sarısı

Pazılı Milföy Böreği Nasıl Yapılır?

  • Fırın ısısına dayanıklı dikdörtgen bir kabın içine fırçayla sıvıyağ sürün. 
  • Milföy hamurlarının altı tanesini kabın tabanına boşluk kalmayacak şekilde yayın.
  • Pazıyı bol suyla yıkayıp süzün. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 3-4 dakika haşlayıp tekrar süzün.
  • Rendelenmiş kaşarpeyniri ve çırpılmış kremayı ekleyip karıştırın. Pazılı harcın tamamını hamurlarının üzerine yayın.
  • Kalan iki hamuru 1 cm eninde şeritler keserek ekose şeklinde pazıların üzerini süsleyin. Bu şeritlerin üzerine yumurta sarısını sürün.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında şeritler kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip ılık servis yapın.  
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!