ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER OTLU PEYNİRLİ MİLFÖY

Otlu Peynirli Milföy

Kahvaltı sofralarına yakışacak otlu peynir milföy nasıl yapılır? Ortalama 50 dakika içerisinde hazırlanan otlu peynirli milföy tarifi ile siz de öğünlerinizi renklendirin.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Otlu Peynirli Milföy Tarifi İçin malzemeler

  • 125 gr beyaz peynir
  • 3 yemek kaşığı lor peyniri
  • 2 taze soğan
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 100 gr aromatik otlar (maydanoz
  • kekik
  • kişniş)
  • 6 yaprak milföy hamuru

Otlu Peynirli Milföy Nasıl Yapılır?

Harcı yapmak için; iki peyniri de, yumurta ve doğranmış taze soğanı karıştırın. Karabiber ile otları ekleyerek harmanlayın. Bir pişirme kabını yağlayın. Her milföy hamurundan 12 cm’lik daireler kesin. Dairelerin her birine 1 yemek kaşığı harç yerleştirin. Hamurların üzerine bir miktar su sürün ve bohça haline getirin. Pişirme kabına yerleştirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yumurta sarısını bir çay kaşığı su ile çırpın ve hamurların üzerine sürün. 20 dakika pişirip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!