Otlu Peynirli Milföy

Otlu Peynirli Milföy
18 Eylül 2020

Kahvaltı sofralarına yakışacak otlu peynir milföy nasıl yapılır? Ortalama 50 dakika içerisinde hazırlanan otlu peynirli milföy tarifi ile siz de öğünlerinizi renklendirin.

Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Otlu Peynirli Milföy için

Malzemeler

  • 125 gr beyaz peynir
  • 3 yemek kaşığı lor peyniri
  • 2 taze soğan
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 100 gr aromatik otlar (maydanoz
  • kekik
  • kişniş)
  • 6 yaprak milföy hamuru
Otlu Peynirli Milföy

Nasıl Yapılır

Harcı yapmak için; iki peyniri de, yumurta ve doğranmış taze soğanı karıştırın. Karabiber ile otları ekleyerek harmanlayın. Bir pişirme kabını yağlayın. Her milföy hamurundan 12 cm’lik daireler kesin. Dairelerin her birine 1 yemek kaşığı harç yerleştirin. Hamurların üzerine bir miktar su sürün ve bohça haline getirin. Pişirme kabına yerleştirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yumurta sarısını bir çay kaşığı su ile çırpın ve hamurların üzerine sürün. 20 dakika pişirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo