ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER MİLFÖYDE BİFTEK

Milföyde Biftek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Milföyde Biftek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 dilim biftek
  • 5 kare milföy
  • 4-5 mantar
  • 1 sivri biber
  • 2 çorba kaşığı doğranmış domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yumurta sarısı
  • 50 gr tereyağı ya da margarin

Milföyde Biftek Nasıl Yapılır?

  • Biftekleri teflon tavada yağsız olarak suyunu salıncaya kadar orta ateşte iki taraflı pişirin. Tuz serpin ve suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
  • Mantarları yıkayıp kurulayın ve küçük küçük doğrayın. Bir tavada margarini eritip mantarları soteleyin.
  • Sivri biberi ince doğrayıp ekleyin. Tuz, karabiber ve domatesi ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
  • Milföyleri merdane ile biraz açarak büyütün. Ortalarına 1 dilim biftek, 1-2 kaşık mantarlı karışım ekleyip bohça şeklinde sararak kapatın.
  • Hamurun birleşme yeri altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirin.
  • Kalan kare milföyü, ucu şekilli hamur kesici ile yarım santimlik şeritler halinde kesin. Hamur bohçalarının üzerine çapraz olarak yerleştirin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Haşlanmış taze patates ve havuç ile sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!