ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ MİLFÖYLÜ TARİFLER ERİKLİ MİLFÖY LOKMALARI

ERİKLİ MİLFÖY LOKMALARI

Erikli milföy lokmaları
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erikli milföy lokmaları tarifi için malzemeler
  • 2 milföy hamuru
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı su
  • 3 kırmızı erik
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Üzeri için

  • File badem
Erikli milföy lokmaları hazırlanışı

  • Milföy hamurlarını bir yağlı kağıt üzerine alın. Yumurta ve suyu kasede çırpın ve bir fırça yardımıyla milföy hamurlarının üzerine sürün. Hamurlardan kare parçalar kesin. Erikleri ince yarım ay formunda doğrayıp bir sos tenceresine alın. Üzerine toz şeker serpin. 5 dakika pişirip ocaktan alın.
  • Hafif yumuşayan erikleri kare milföy hamurlarının üzerine dizin. Üzerlerine  le badem serpip önceden ısıtılmış 220 derece fırında 6-7 dakika pişirin. Sıcakken üzerlerine tereyağı sürün. Ilık servis yapın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kuruyana kadar pişirin. Fırından alıp iyice soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin. Silikon pad’ten yavaşça kaldırarak rulo şeklinde sarın ve dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!