ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER ERİKLİ MİLFÖY LOKMALARI

Erikli Milföy Lokmaları

Erikli milföy lokmaları
Kırmızı erik, kan yapıcı özelliği ile en lezzetli meyveler arasında yer alır. Hazırsanız, atıştırmalık olarak sunulan erikli milföy lokmaları için tarife geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Erikli Milföy Lokmaları Tarifi İçin malzemeler

  • 2 milföy hamuru
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı su
  • 3 kırmızı erik
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Üzeri için

  • File badem

Erikli Milföy Lokmaları Nasıl Yapılır?

  • Milföy hamurlarını bir yağlı kağıt üzerine alın. Yumurta ve suyu kasede çırpın ve bir fırça yardımıyla milföy hamurlarının üzerine sürün. Hamurlardan kare parçalar kesin. Erikleri ince yarım ay formunda doğrayıp bir sos tenceresine alın. Üzerine toz şeker serpin. 5 dakika pişirip ocaktan alın.
  • Hafif yumuşayan erikleri kare milföy hamurlarının üzerine dizin. Üzerlerine  le badem serpip önceden ısıtılmış 220 derece fırında 6-7 dakika pişirin. Sıcakken üzerlerine tereyağı sürün. Ilık servis yapın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kuruyana kadar pişirin. Fırından alıp iyice soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin. Silikon pad’ten yavaşça kaldırarak rulo şeklinde sarın ve dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!