ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ MİLFÖYLÜ TARİFLER ARPACIK SOĞANLI ÇITIR MİLFÖY

ARPACIK SOĞANLI ÇITIR MİLFÖY

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Arpacık soğanlı çıtır milföy tarifi için malzemeler
  • 450 gr arpacık soğanı
  • 500 gr milföy hamuru
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 50 gr tereyağı
  • 2~3 dal taze kekik
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Un
Arpacık soğanlı çıtır milföy hazırlanışı

Arpacık soğanlarının kabuklarını soymadan tuzlu kaynar suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Buzlu suya ekleyip 1 dakika bekletin. Suyunu süzüp kabuklarını soyun. Enine ortadan ikiye kesin. Sap kısmı metal olan bir tavayı ocakta ısıtın. Şekeri ekleyip yakmadan karamel haline getirin. Tereyağı, kekik yaprakları, taze çekilmiş karabiber ve balzamik sirkeyi ekleyip karıştırın. Tavayı ocaktan alıp ortadan ikiye kesilmiş soğanları ekleyip karıştırın. Soğanları kesip kesik kısmı tavaya gelecek şekilde dizin. Milföy hamurlarını bir kare oluşturacak şekilde yan yana dizin ve kenarlarını yapıştırın. Üzerine un serpip merdaneyle hafifçe açın. Milföyü tavadaki soğanların üzerine yerleştirin. Kenarlardan sarkan kısımları bıçakla kesin. Milföyü kenarları açılmayacak şekilde soğanlarla tavanın arasına sıkıştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Milföyü servis tabağına ters çevirerek aktarın. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!