Viyana Kurabiyesi

Viyana Kurabiyesi
04 Haziran 2025

İncecik dokusuyla ağızda dağılan, zarif şekliyle çay saatlerine şıklık katan bu klasik Viyana kurabiyesi tarifi, tereyağının ve vanilyanın başrolde olduğu nostaljik bir lezzet sunuyor. İster sade, ister çikolataya batırılmış haliyle servis edin; bu kolay ve enfes Viyana kurabiyesi tarifi ile konuklarınıza hem görsel hem de damak zevki yüksek bir deneyim yaşatabilirsiniz. Peki; Viyana kurabiyesi nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...  

Viyana Usulü Sıkma Kurabiye tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Viyana kurabiyesi kaç kaloridir?

Bir porsiyon Viyana kurabiyesi 230 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Viyana Kurabiyesi için

Malzemeler

  • 100 gr tereyağı (oda sıcaklığında, yumuşamış)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 paket vanilin
  •  2 su bardağı un
Viyana Kurabiyesi

Nasıl Yapılır

  1. Unu eklemeden önce tereyağı, pudra şekeri, sıvı yağ ve vanilini derin bir kapta pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırın.
  2. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak ve şekil verilebilir bir hamur yoğurun.
  3. Hamuru tırtıklı uçlu bir sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serili tepsiye dilediğiniz şekilde kurabiyeler sıkın.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika, hafifçe renk alana kadar pişirin.
  5. Viyana kurabiyeleriniz servise hazır. Dilerseniz uçlarını çikolataya batırarak süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Viyana kurabiyesi, özellikle filtre kahve, espresso veya Türk kahvesiyle mükemmel uyum sağlar. Çay saatlerinin de zarif eşlikçisidir.
  • Kurabiyelerin uçlarını çikolataya batırarak  servis edebilirsiniz.
  • Cam kavanozlara ya da zarif kutulara yerleştirip etiketleyerek sevdiklerinize el yapımı hediye olarak sunabilirsiniz.
  • Vanilyalı ya da fındıklı dondurma ile birlikte ikram ederek mini bir tatlı tabağı oluşturabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Tereyağı ne çok sert ne de erimiş olmalı. Oda sıcaklığında yumuşamış olması, kıvam ve lezzet açısından önemlidir.
  • Hamurun kıvamı çok sert olmamalı. Ele yapışmayan ama sıkma torbasıyla şekil verilecek kadar yumuşak bir kıvam idealdir.
  • Hamur çok katı olursa yıldız uçtan geçmeyebilir. Gerekirse çok az sıvı yağla hamuru inceltebilirsiniz.
  • Kurabiyelerin rengi beyaza yakın kalmalı. Altı hafifçe pembeleştiğinde fırından çıkarın. Fazla pişerse kıtırlığı artar ve dağılabilir.
  • Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra kırılgan olur. Soğumadan önce tepsiden almamaya özen gösterin.
  • Kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra erittiğiniz çikolataya batırın. Üzerine ince kıyılmış fındık, badem veya hindistan cevizi serpebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo