ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ REÇELLİ-LOKUMLU-PAPATYA KURABİYE

Reçelli-Lokumlu-Papatya Kurabiye

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Reçelli-Lokumlu-Papatya Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket oda ısısında yumuşamış margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • İçi için
  • Portakal reçeli
  • Gül Reçeli
  • Limonlu

Güllü ve Portakallı Lokum

  • Kakaolu hamur için
  • Kakao (ölçü yok rengini istediğiniz kadar koyultun)
  • fındık içi

Reçelli-Lokumlu-Papatya Kurabiye Nasıl Yapılır?

Bütün malzemeyi yoğurun.Hamuru üçe bölün birine kakao koyup yoğurun ve resimdeki gibi şekil verin en son fındığa bulayın ikinci hamurdan ceviz kadar koparıp ayrı ayrı lokum ve reçellerin tanelerini koyun şekil verin. Üçüncü hamurdan da papatya yapmak için fındık kadar yuvarlaklar yapıp yan yana 6 yada 7 tane dizin ortasına kakaolu top yapıp koyun yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin önceden ısınmış 180 derecelik fırında altı pembe üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin.Papatyalar ve kakaolular hariç diğerleri ılınınca pudra şekeri serpin
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!