ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ PORTAKAL DOLGULU KURABİYE

Portakal Dolgulu Kurabiye

Portakal dolgulu kurabiye

Enfes portakal kremalı dolgusu ile harika bir lezzet hazırlamaya ne dersiniz? Mis gibi kokusuyla vazgeçilmeziniz olacak bir kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Ağızda dağılan yumuşacık kurabiye hamurunu, portakal dolgusu ile buluşturuyoruz. Aromasını arttırmak için limon kabuğu rendesi de kullanabilirsiniz. Listedeki malzemeler hazırsa, portakal dolgulu kurabiye tarifi için detaylara geçebiliriz.

Farklı tatlar denemek istiyorsanız, elmalı kurabiye, kül kurabiyesi ve starbucks kurabiyesi tarifine göz atın.

Kaç
Kişilik

15 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portakal Dolgulu Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 125 g tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta (sarısı içine, akı üzerine kullanılacak)
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ince dövülmüş fındık içi

Portakal kreması için

  • 3 adet orta boy portakal 
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi 
  • 1 su bardağı şeker 
  • 4 yemek kaşığı un

Portakal Dolgulu Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Portakal kreması için, önce portakalın kabuklarını soyun ve hepsini beyaz zar kısmı kalmayacak şekilde temizleyerek ince ince doğrayın.
  • Bir tencereye alarak üzerine toz şeker ile portakal kabuğu rendesini ekleyin ve kısık ateşte pişirin.
  • Ocaktan almaya yakın unu kaşık kaşık ekleyin ve her eklemede hızlıca karıştırın. Kıvam alana kadar yaklaşık 3 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
  • Tereyağını mikser ya da tel çırpıcı ile çırpmaya başlayın. Şekeri azar azar ilave edip 1 dakika çırpın.
  • Yumurta sarısını ve vanilyayı da ilave ederek 1 dakika daha çırpın. Unu ve kabartma tozunu da ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dakika süreyle buzdolabında dinlendirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve ortasına parmağınızla bastırarak çukur açın.
  • Şekillendirdiğiniz hamurların üzerine hafifçe çatalla çırptığınız yumurta akını sürün ve dövülmüş fındığa bulayın.
  • Önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında altları kızarana kadar pişirin ve soğuması için kenara alın.
  • Soğuyunca ortasındaki boşluğa portakal kremasından koyun ve servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!