Portakal Dolgulu Kurabiye

Portakal Dolgulu Kurabiye
18 Nisan 2023

Enfes portakal kremalı dolgusu ile harika bir lezzet hazırlamaya ne dersiniz? Mis gibi kokusuyla vazgeçilmeziniz olacak bir kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Ağızda dağılan yumuşacık kurabiye hamurunu, portakal dolgusu ile buluşturuyoruz. Aromasını arttırmak için limon kabuğu rendesi de kullanabilirsiniz. Listedeki malzemeler hazırsa, portakal dolgulu kurabiye tarifi için detaylara geçebiliriz.

Farklı tatlar denemek istiyorsanız, kolay elmalı kurabiye, kül kurabiyesi ve starbucks kurabiyesi tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 15 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Portakal Dolgulu Kurabiye için

Malzemeler

  • 125 g tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta (sarısı içine, akı üzerine kullanılacak)
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ince dövülmüş fındık içi

Portakal kreması için

  • 3 adet orta boy portakal 
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi 
  • 1 su bardağı şeker 
  • 4 yemek kaşığı un
Portakal Dolgulu Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Portakal kreması için, önce portakalın kabuklarını soyun ve hepsini beyaz zar kısmı kalmayacak şekilde temizleyerek ince ince doğrayın.
  2. Bir tencereye alarak üzerine toz şeker ile portakal kabuğu rendesini ekleyin ve kısık ateşte pişirin.
  3. Ocaktan almaya yakın unu kaşık kaşık ekleyin ve her eklemede hızlıca karıştırın. Kıvam alana kadar yaklaşık 3 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
  4. Tereyağını mikser ya da tel çırpıcı ile çırpmaya başlayın. Şekeri azar azar ilave edip 1 dakika çırpın.
  5. Yumurta sarısını ve vanilyayı da ilave ederek 1 dakika daha çırpın. Unu ve kabartma tozunu da ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dakika süreyle buzdolabında dinlendirin.
  6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve ortasına parmağınızla bastırarak çukur açın.
  7. Şekillendirdiğiniz hamurların üzerine hafifçe çatalla çırptığınız yumurta akını sürün ve dövülmüş fındığa bulayın.
  8. Önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında altları kızarana kadar pişirin ve soğuması için kenara alın.
  9. Soğuyunca ortasındaki boşluğa portakal kremasından koyun ve servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo