ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ FESLEĞENLİ VEGAN KURABİYE

Fesleğenli Vegan Kurabiye

Fesleğenli vegan kurabiye

Yusuf Adem Uzun’dan hazırlanışı kolay ve lezzetli vegan kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Glutensiz yulaf ezmesi, bitkisel süt, fesleğen ve domates ile hazırlanan bu kurabiyeyi, çay saatlerinde afiyetle tüketebilirsiniz.

Vegan menülerine uygun tahinli tuzlu kurabiye ve pişmeyen kurabiye tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fesleğenli Vegan Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı glutensiz yulaf ezmesi (Öğütülmüş)
  • 8 g organik karnıyarık otu tozu
  • 1/4 su bardağı sızma zeytinyağı
  • 1/4 su bardağı bitkisel süt
  • 1 tutam taze fesleğen (İnce kıyılmış)
  • 6 adet kuru domates (İnce kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Üzeri için

  • Glutensiz yulaf ezmesi

Fesleğenli Vegan Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeyi derin bir kaba alarak yoğurun ve 8 eşit parçaya bölün.
  • Her bir parçayı yuvarladıktan sonra avuç içinizde hafifçe bastırın ve glutensiz yulaf ezmesine bulayarak yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!