ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ BATONSALE KURABİYE

Batonsale kurabiye

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Batonsale kurabiye tarifi için malzemeler

  • 200 gr Zeytinyağlı margarin
  • 10 gr toz şeker
  • 2 yumurta
  • 250 gr un
  • 10 gr tuz
  • 10 gr pudra şekeri
  • 15 gr toz maya

Batonsale kurabiye Nasıl Yapılır

Zeytinyağlı margarin, toz şeker, yumurtalar, un, tuz, pudra şekeri ve toz mayayı hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Tüm malzemeyi özleşene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Hamuru küçük boy mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp 20 dakika bekletin. Hamur bezelerine uzun çubuk şekli vererek yağlanmış fırın tepsisine dizin. Dilerseniz üzerine çörek otu veya susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.