ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ AYVALI AY KURABİYE

Ayvalı Ay Kurabiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ayvalı Ay Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı pudra şeker
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Dolgusu için

  • 2 büyük boy ayva
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı kırılmış fındık
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Pudra şeker

Ayvalı Ay Kurabiye Nasıl Yapılır?

Ayvaların kabuklarını soyup rendeleyin ve tencereye alın. Toz şeker, vanilya ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Fındık ekleyip soğumaya bırakın. Hamur için gerekli malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane açın. Üçgen şekilde parçalara kesip, her parçanın geniş tarafına ayvalı karışımdan yerleştirin. Rulo şeklinde sararın ve uç kısımlarını içe doğru kıvırarak ay şekline getirin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyelerin üzerine pudra şeker serpiştirerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!