ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ YULAFLI ELMALI EKMEK

Yulaflı Elmalı Ekmek

Yulaflı elmalı ekmek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yulaflı Elmalı Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım su bardağı yulaf ezmesi
  • Yarım su bardağı kaynar su
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • 320 g un
  • 1 paket instant maya
  • 1 rendelenmiş elma
  • Yarım su bardağı su

Yulaflı Elmalı Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Yulafı geniş bir kaseye alın. Üzerine kaynar su ekleyip karıştırın. Üzerini streç filmle sarın ve şişmesi için 8-10 dakika bekletin. Ayrı bir karıştırma kabında tuz, un ve mayayı harmanlayın. Şişen yulaf ve rendelediğiniz elmayı ve yarım su bardağı suyu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Üzerini streç filmle sarıp 2 saat dinlendirin.
  • Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alarak yoğurun. Elinizle yuvarlayarak şekil verin. Hafif unlanmış fırın tepsisine alın ve mayalanması için 1 saat daha bekletin.
  • Mayalanan hamuru önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!