ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ VİŞNELİ EKMEK TATLISI

Vişneli ekmek tatlısı

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişneli ekmek tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı su
  • 500 gr tozşeker
  • 500 gr vişne
  • 4 bayat ekmek

Üzeri için

  • Kaymak veya krema

Vişneli ekmek tatlısı Nasıl Yapılır

Bayat ekmekleri 2 cm kalınlığında dilimleyin. Ekmekleri ortadan ikiye ayırın ve fırın tepsisine dizip 150 dereceye ayarlı fırında pişirin.

Toz şeker ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlayın. Çekirdekleri ayıklanmış vişneleri şerbete ekleyin. Vişne tanelerini tabağa alın ve vişne şurubunu soğutmadan kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine gezdirin. Kısık ateşte kaynatarak şurup koyulaşıncaya kadar pişirin. Ekmeklerin yapış mamasına dikkat edin. Şerbet koyu kıvama gelince ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Ekmek dilimlerini tabaklara yerleştirin. Üzerine vişne tanelerini paylaştırın. Krema veya kaymak ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Dİlerseniz, pratik ekmek tatlısı tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.