ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ VİŞNELİ EKMEK TATLISI

Vişneli Ekmek Tatlısı

Vişneli ekmek kadayıfı tatlısı ekranların sevilen yemek programı Masterchef'te yarışmacılardan istenmişti. Dilerseniz diğer masterchef tariflerine de göz atabilirsiniz.

Alternatif tarif önerisi: Pratik ekmek tatlısı tarifine göz atın.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı su
  • 500 gr toz şeker
  • 500 gr vişne
  • 4 bayat ekmek

Üzeri için

  • Kaymak, krema veya labne

Vişneli Ekmek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bayat ekmekleri 2 cm kalınlığında dilimleyin. Ekmekleri ortadan ikiye ayırın ve fırın tepsisine dizip 150 dereceye ayarlı fırında pişirin.

Toz şeker ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlayın. Çekirdekleri ayıklanmış vişneleri şerbete ekleyin. Vişne tanelerini tabağa alın ve vişne şurubunu soğutmadan kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine gezdirin. Kısık ateşte kaynatarak şurup koyulaşıncaya kadar pişirin. Ekmeklerin yapış mamasına dikkat edin. Şerbet koyu kıvama gelince ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Ekmek dilimlerini tabaklara yerleştirin. Üzerine vişne tanelerini paylaştırın. Krema, kaymak veya labne ile birlikte servis yapın. Ya da vişne tanelerini eklemeden önce ekmeğin üzerine sürerek servis edin. Afiyet olsun.


Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!