ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ TURNA YEMİŞLİ EKMEK

Turna Yemişli Ekmek

Turna yemişli ekmek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Turna Yemişli Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su bardağı buğday unu
  • Yarım su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
  • Yarım su bardağı kurutulmuş turna yemişi
  • 2-3 dal taze biberiye
  • Yarım su bardağı yayık ayranı

Turna Yemişli Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Un, yulaf ezmesi, kabartma tozu, toz şeker, tuz ve tereyağını geniş bir kaba alarak karıştırın. Kurutulmuş turna yemişi ve ince kıydığınız taze biberiyeyi ekleyin. 15 dakika dinlendirin. Yayık ayranını ekleyip yoğurun.
  • Hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp pürüzsüz ve kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayarak şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 12 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!