ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ TAZE SOĞANLI EKMEK

Taze soğanlı ekmek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze soğanlı ekmek tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 3/4 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ince doğranmış taze soğan
  • Tuz

Taze soğanlı ekmek Nasıl Yapılır

Türk mutfağında genellikle ikinci rollerde yer alan soğan bu kez başrolü kaptı. Maya ve şekeri ılık suyun içinde eritin. Unu geniş bir kabın içerisine eleyin. Tuz ekleyin. Mayalı suyu, zeytinyağını ekleyip yoğurun. Üzerini örterek 45 dakika mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın ve unlanmış tezgahta merdane ile 10-15 cm çapında açın. Hamurların üzerine ince doğranmış soğanları serpiştirin ve rulo şeklinde sarın. Daha sonra kendi etrafında dolayın ve merdane ile üzerinden geçerek inceltin.

Yapışmaz tavaya az miktarda yağ sürün ve pankekleri önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.