ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ TARÇINLI VE CEVİZLİ EKMEK

Tarçınlı Ve Cevizli Ekmek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tarçınlı Ve Cevizli Ekmek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 ekmek hamuru
  • 80 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • Hamuru toparlamak için un

Ara dolgusu için

  • 100 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • 150 gr ince çekilmiş ceviz içi
  • 2 çay kaşığı tarçın

Tarçınlı Ve Cevizli Ekmek Nasıl Yapılır?

Ekmek hamurlarını bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve yumurtayı ekleyip yoğurun. Yarım su bardağı unu ekleyip ele az yapışan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Nemli bir bezle örtüp 30-45 dakika mayalandırın. Tereyağını kahve rengi oluncaya kadar eritin. Ocaktan alıp soğumasını sağlayın. Esmer şekeri, cevizi ve tarçını ayrı bir kapta iyice karıştırın. Mayalanan hamuru tezgaha alın. Üzerine un serpip geniş bir dikdörtgen oluncaya kadar merdane ile açın. Üzerine tereyağı sürün. Cevizli harcı serpin ve 10 dakika bekletin. Hamuru uzunlamasına 6 parçaya kesin. Kestiğiniz her parçayı üst üste yerleştirip 6 kareye bölün. Dar dikdörtgen kalıbı yağlayın. Kareleri arka arkaya kalıbın içine yerleştirerek dizin. 45 dakika daha dinlendirin. Üzerine esmer şeker serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!