Tarçınlı Ve Cevizli Ekmek

Tarçınlı Ve Cevizli Ekmek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tarçınlı Ve Cevizli Ekmek için

Malzemeler

  • 2 ekmek hamuru
  • 80 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • Hamuru toparlamak için un

Ara dolgusu için

  • 100 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • 150 gr ince çekilmiş ceviz içi
  • 2 çay kaşığı tarçın
Tarçınlı Ve Cevizli Ekmek

Nasıl Yapılır

Ekmek hamurlarını bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve yumurtayı ekleyip yoğurun. Yarım su bardağı unu ekleyip ele az yapışan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Nemli bir bezle örtüp 30-45 dakika mayalandırın. Tereyağını kahve rengi oluncaya kadar eritin. Ocaktan alıp soğumasını sağlayın. Esmer şekeri, cevizi ve tarçını ayrı bir kapta iyice karıştırın. Mayalanan hamuru tezgaha alın. Üzerine un serpip geniş bir dikdörtgen oluncaya kadar merdane ile açın. Üzerine tereyağı sürün. Cevizli harcı serpin ve 10 dakika bekletin. Hamuru uzunlamasına 6 parçaya kesin. Kestiğiniz her parçayı üst üste yerleştirip 6 kareye bölün. Dar dikdörtgen kalıbı yağlayın. Kareleri arka arkaya kalıbın içine yerleştirerek dizin. 45 dakika daha dinlendirin. Üzerine esmer şeker serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo