ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ PİTA EKMEĞİ

Pita Ekmeği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pita Ekmeği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr kepekli un
  • 3/4 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için

  • Süt

Pita Ekmeği Nasıl Yapılır?

Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri. Un, tuz, su, maya ve zeytinyağını derin bir kapta karıştırıp yoğurun. Üzerini nemli bir mutfak beziyle örtüp 40 dakika mayalanmaya bırakın.

Hamuru 6 parçaya ayırıp merdane ile mutfak tezgahında çapları 10’ar cm’lik yuvarlaklar açın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerini örtüp 30 dakika tekrar mayalanmaya bırakın. Üzerlerine fırça ile süt sürün. 200 dereceye ayarlı fırında 12 dakika pişirin. Servis yapın.

Pita: Beyaz unla da yapabileceğiniz pita ekmeği, sandviç yapımında en çok tercih edilen ekmek çeşitlerindendir.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.