ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ PIRASALI EKMEK

Pırasalı Ekmek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pırasalı Ekmek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket (11 gr) instant maya
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • 125 ml ılık su
  • 550 gr un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 60 ml ılık süt
  • 180 ml ılık su
  • 2 pırasa

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı iri taneli tuz

Pırasalı Ekmek Nasıl Yapılır?

Pırasaları temizleyip kıyın. Maya, 125 ml ılık su ve şekeri bir kasede karıştırın. Kasenin üzerini kapatıp 20 dakika ılık bir ortamda bekletin. Un ve tuzu hamur yoğurma kabına eleyin. Mayalı karışım, kıyılmış pırasa, 2 yumurta sarısı, süt, zeytinyağı ve 180 ml ılık suyu ekleyip yoğurun. Başka bir kabın içini yağlayıp hamuru içine alın. Hamuru kabın içinde çevirip her yerinin yağlanmasını sağlayın. Üzerini nemli bir bezle kapatıp 30 dakika bekletin. Hamuru ikiye bölüp yuvarlayın ve halka şekli vererek içine yağlı kağıt konmuş fırın tepsilerine yerleştirin. Su ve tuzu bir kasede karıştırın ekmek hamurlarının üzerine sürün. Hafifçe un serpin. Tepsileri soğuk fırına yerleştirip dereceyi 160’a ayarlayın. 40 dakika pişirin. Ekmekleri ızgara teli üzerine alıp soğumalarını sağlayın. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!