ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ MİNİ SANDVİÇ EKMEĞİ

Mini sandviç ekmeği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mini sandviç ekmeği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr un
  • 1 patates
  • 50 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 çay bardağı ılık süt

Mini sandviç ekmeği Nasıl Yapılır

Patatesi haşlayın ve sıcakken iyice ezin. Soğumasını bekleyin. Derin bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Unun ortasını havuz şeklinde açın. Tereyağı ve patatesi ekleyip elinize biraz yapışan bir kıvam halini alıncaya kadar iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bez ile örterek 30 dakika dinlendirin. Hamuru tezgaha alın. Üzerine un serperek kurabiye kalınlığında açın. İstediğiniz büyüklüklerde kare veya yuvarlak olarak kesin. Yağlı kağıt üzerine ekmekleri dizin. Üzerine fırça yardımıyla süt sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın.

Dilerseniz, kahvaltı ve öğle yemeklerinde tüketebileceğiniz pratik sandviç ekmeği tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:04:10

sevgili lezzet dergisi sizin gösterdiğiniz lezzet dergisinin yemekleri bir harika sizin artık yemeklerinize çok hayranım artık sizden çok güzel yemekler bekliyoruz verdiğiniz yemek tarifleri için çok teşekkürler hoşçakalın

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.