ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ KREM PEYNİRLİ EKMEKLER

Krem Peynirli Ekmekler

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Krem Peynirli Ekmekler Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı ılık süt
  • 50 gr tereyağı (eritilmiş)
  • Tuz

İç harcı için

  • 100 gr krem peynir
  • 1 kırmızıbiber
  • 1 sivri biber
  • Kırmızı pul biber
  • Kuru kekik

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı

Krem Peynirli Ekmekler Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir yoğurma kabında 2 su bardağı un, tuz ve mayayı harmanlayın. Su, süt, tereyağını ekleyip karıştırın. Azar azar un ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  • Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük küp şeklinde doğrayın ve krem peynire karıştırın.
  • Pul biber ile kekik ekleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parçayı ayırın, kalanından parçalar kopartıp avucunuzda açın.
  • İçine krem peynir karışımından bir miktar yerleştirip kapatın ve yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Ayırdığınız parçadan ince şeritler hazırlayıp hamurun üzerine artı şeklinde yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!