ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ KİNOA EKMEĞİ

Kinoa ekmeği

Kinoa ekmeği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kinoa ekmeği tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı 3 renk karışık kinoa
  • 2 yemek kaşığı chia tohumu
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu
  • 3 yemek kaşığı amaranth
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı kaya tuzu
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı su
  • 1 limonun suyu

Kinoa ekmeği Nasıl Yapılır

  • 3 renkli kinoayı bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kabın üzerini streç film ile kapatıp bir gece buzdolabında bekletin. Chia tohumu ile keten tohumunu da yarım su bardağı suyun içinde bir gece bekletip jel kıvamına gelmesini sağlayın. Ertesi sabah kinoayı iyice süzüp bir karıştırma kabına alın.
  • Chia ve keten tohumu karışımı ile amaranthı ekleyin. Hindistan cevizi yağını küçük bir tavada yumuşayıncaya kadar ha?f ısıtın. Kabartma tozu, tuz, yumurta, su ve limon suyunu da ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar hamur karıştırma makinesiyle yaklaşık 3-4 dakika karıştırın.
  • Karışımı yağlı kağıt serili baton bir kalıba aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1.5 saat pişirin. Fırından alıp yarım saat dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.