Kinoa ekmeği

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Kinoa ekmeği tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı 3 renk karışık kinoa
- 2 yemek kaşığı chia tohumu
- 2 yemek kaşığı keten tohumu
- 3 yemek kaşığı amaranth
- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı kaya tuzu
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı su
- 1 limonun suyu
Kinoa ekmeği Nasıl Yapılır
- 3 renkli kinoayı bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kabın üzerini streç film ile kapatıp bir gece buzdolabında bekletin. Chia tohumu ile keten tohumunu da yarım su bardağı suyun içinde bir gece bekletip jel kıvamına gelmesini sağlayın. Ertesi sabah kinoayı iyice süzüp bir karıştırma kabına alın.
- Chia ve keten tohumu karışımı ile amaranthı ekleyin. Hindistan cevizi yağını küçük bir tavada yumuşayıncaya kadar ha?f ısıtın. Kabartma tozu, tuz, yumurta, su ve limon suyunu da ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar hamur karıştırma makinesiyle yaklaşık 3-4 dakika karıştırın.
- Karışımı yağlı kağıt serili baton bir kalıba aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1.5 saat pişirin. Fırından alıp yarım saat dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!