Keçiboynuzu Pekmezli Ekmek

Keçiboynuzu Pekmezli Ekmek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Keçiboynuzu Pekmezli Ekmek için

Malzemeler

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
  • Yarım çay bardağı su
  • Beyaz haşhaş tohumu
Keçiboynuzu Pekmezli Ekmek

Nasıl Yapılır

Un ve mayayı geniş bir kabın içinde harmanlayın. Su, süt, pekmez, tuz, şeker, tereyağını ekleyip 5 dakika yoğurun. Üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.

Kabaran hamuru tezgaha alıp havasını çıkartarak yoğurun. Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayın ve tepsiye çiçek ekmek şeklinde ve farklı şekillerde dizin. Üzerini temiz bir mutfak beziyle örterek 40 dakika ılık bir ortamda dinlendirin.

Pekmez ile suyu karıştırıp fırça ile hamurların üzerine sürün. Haşhaş tohumu serpiştirip 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo