ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ KEÇİBOYNUZU PEKMEZLİ EKMEK

Keçiboynuzu Pekmezli Ekmek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Keçiboynuzu Pekmezli Ekmek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
  • Yarım çay bardağı su
  • Beyaz haşhaş tohumu

Keçiboynuzu Pekmezli Ekmek Nasıl Yapılır?

Un ve mayayı geniş bir kabın içinde harmanlayın. Su, süt, pekmez, tuz, şeker, tereyağını ekleyip 5 dakika yoğurun. Üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.

Kabaran hamuru tezgaha alıp havasını çıkartarak yoğurun. Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayın ve tepsiye çiçek ekmek şeklinde ve farklı şekillerde dizin. Üzerini temiz bir mutfak beziyle örterek 40 dakika ılık bir ortamda dinlendirin.

Pekmez ile suyu karıştırıp fırça ile hamurların üzerine sürün. Haşhaş tohumu serpiştirip 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!