Kaşar Peyniri Dolgulu Sarımsaklı Ekmekçikler

01 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Kaşar Peyniri Dolgulu Sarımsaklı Ekmekçikler

Kaşar Peyniri Dolgulu Sarımsaklı Ekmekçikler, fırından çıkar çıkmaz sarımsaklı sosla buluşuyor; yumuşacık dokusu ve nefis aromasıyla sofraların favorisi oluyor! 😋💛 Dr. Oetker Instant Maya ile pratikçe hazırlayabileceğiniz bu enfes tarif için:

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 18 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kaşar Peyniri Dolgulu Sarımsaklı Ekmekçikler için

Malzemeler

Hamur:

  • 380 g un
  • 1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 160 ml ılık süt
  • 50 g oda sıcaklığında tereyağı

Dolgu

  • 4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt

Sos:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım diş sarımsak
  • 4 dal ince doğranmış maydanoz

Kalıp:

  • Dr. Oetker Profi Serisi Pişirme Tepsisi (30 cm)
Kaşar Peyniri Dolgulu Sarımsaklı Ekmekçikler

Nasıl Yapılır

Hamurun hazırlanışı:

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine mayayı ilave edip kaşık ile karıştırın. Üzerine toz şeker, tuz, yumurta, ılık süt ve tereyağını ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan hafif sert bir hamur elde edin. Üzerini kapatın ve 40-45 dakika bekletin.

Şekillendirme ve pişirme:

Tepsiyi tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Turbo pişirme: 160 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

Mayalanan hamuru tezgaha alın ve yoğurmadan 20 eşit parçaya bölün. Her birini merdane ile 8-10 cm çapında açın. Üzerlerine ikişer yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi koyun ve kenar kısmından ortaya doğru toparlayarak peynir içinde kalacak şekilde yuvarlayın. Hamurların birleşme yerleri altta kalacak şekilde topları tepsiye sıralayın. Yumurta sarısı ve sütü bir kaseye alın ve çatal ile çırpın. Hamurların üzerine sürün, tepsiyi fırına alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika

Sosun hazırlanışı:

Zeytinyağını bir kaseye alın ve üzerine sarımsağı rendeleyin. İnce doğranmış maydanozları ekleyip karıştırın.

Servis:

Süre sonunda fırından çıkarın. Bekletmeden üzerine her tarafına eşit gelecek şekilde hazırladığınız sarımsaklı maydanozlu sosu sürün. Sıcak servis yapın.

Bu bir ilandır.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo