Kapalı Simit

Kapalı Simit
19 Ekim 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kapalı Simit için

Malzemeler

Hamuru için

  • 1 yaş maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke

İç harcı için

  • Dilimlenmiş zeytin
  • Rendelenmiş mozzarella peyniri

Üzeri için

  • 4 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • Susam
Kapalı Simit

Nasıl Yapılır

  1. Hamuru için mayayı ılık suyla ezin. Toz şekeri ilave edip 10 dakika bekletin. Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Kalan bütün malzemeyi ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
  2. Dinlenen hamuru portakal büyüklüğünde bezelere ayırıp unlanmış tezgah üzerinde 1 santim inceliğinde açın. Açtığınız hamurların ortasına dilimlenmiş zeytin ve rendelenmiş mozzarella peyniri koyun. Hamuru dikdörtgen olacak şekilde kenarlarından içe doğru katlayın.
  3. Üzeri için pekmezi su ile karıştırın. Hazırladığınız kapalı simitleri önce pekmezli suya, sonra susama bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  4. Mayalanması için 15 dakika daha fırının içinde bekletin. Kabaran simitleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo