ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ KAPALI SİMİT

Kapalı simit

Kapalı simit

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kapalı simit tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 1 yaş maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke

İç harcı için

  • Dilimlenmiş zeytin
  • Rendelenmiş mozzarella peyniri

Üzeri için

  • 4 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • Susam

Kapalı simit Nasıl Yapılır

  • Hamuru için mayayı ılık suyla ezin. Toz şekeri ilave edip 10 dakika bekletin. Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Kalan bütün malzemeyi ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru portakal büyüklüğünde bezelere ayırıp unlanmış tezgah üzerinde 1 santim inceliğinde açın. Açtığınız hamurların ortasına dilimlenmiş zeytin ve rendelenmiş mozzarella peyniri koyun. Hamuru dikdörtgen olacak şekilde kenarlarından içe doğru katlayın.
  • Üzeri için pekmezi su ile karıştırın. Hazırladığınız kapalı simitleri önce pekmezli suya, sonra susama bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  • Mayalanması için 15 dakika daha fırının içinde bekletin. Kabaran simitleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.