ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ KAHVALTILIK PETIT EKMEK

Kahvaltılık petıt ekmek

Kahvaltılık petıt ekmek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kahvaltılık petıt ekmek tarifi için malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 50 g tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 5.5 su bardağı un

Üzeri için

  • 3-4 yemek kaşığı
  • eritilmiş tereyağı
  • Maydanoz
  • Taze kekik
  • Taze adaçayı

Kahvaltılık petıt ekmek Nasıl Yapılır

Maya ve un haricindeki tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alarak karıştırın. 1 su bardağı un ve mayayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Kalan unu azar azar ilave ederek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru üç eşit bezeye bölün. Bezeleri unlanmış tezgaha alıp bir merdane yardımı ile açın. Açtığınız hamurlardan geniş ağızlı bir su bardağı ile yuvarlak parçalar kesin. Kestiğiniz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürüp maydanoz, taze kekik ve adaçayı yaprakları ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp üzerlerine tekrar tereyağı sürün. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.