Avakadolu Ekmek

Avakadolu Ekmek
14 Haziran 2024

Avokadolu ekmek, son derece pratik ve hızlıca hazırlanabilen bir tarif olarak bilinir. Diğer ekmeklerden farklı olarak, tereyağı veya sıvıyağ yerine avokado kullanılması ve ek olarak şekerin eklenmesiyle öne çıkar. Bu ekmek, kahvaltıda veya atıştırmalık olarak sandviçlerde rahatlıkla tüketilebilir. Tatlı bir Avokadolu ekmek için detaylara geçelim.

İtalya'nın meşhur zeytinyağlı ekmeği olan Kuru Domatesli Zahterli Foccacia tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon avakadolu ekmek kaç kaloridir? 

Bir porsiyon avakadolu ekmek 195 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Avakadolu Ekmek için

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 çay kaşığı tuz 
  • 1 adet olgun avakado
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
Avakadolu Ekmek

Nasıl Yapılır

  1. Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu derin bir kapta karıştırın
  2.  Avokadoyu geniş bir kapta limon suyuyla iyice ezin. Şeker, vanilya ve yumurtayı ekleyin ve iyice çırpın.
  3. Un karışımını ekleyin ve karışana kadar karıştırın.
  4. Hamuru yağladığınız kalıba dökün. 
  5. Önceden ısıttığınız 190 derecelik fırında üstü kızarana kadar  ve ortasına batırılan kürdan temiz çıkana kadar 45 ila 55 dakika pişirin.
  6. Tavada 10 dakika soğumaya bırakın, ardından tamamen soğuması için tel ızgaraya çıkarın.
Servis Önerisi
  • Lezzetli bir dokunuş için hamura bir bardak çikolata parçacıkları ekleyebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Ekmek dilimlerini tekrar ısıtmak için bir dilim avokado ekmeğini ekmek kızartma makinesinde ısıtabilirsiniz. Bu işlem, ekmeği nemlendirir ve lezzetli bir aroma kazandırır.
  •  Eğer avokadolarınız henüz olgunlaşmamışsa, olgunlaşma sürecini hızlandırmak için bir gece boyunca bir muz veya elma ile birlikte kağıt torbada saklayabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo