ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ FRANSIZ SANDVİÇ

Fransız Sandviç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fransız Sandviç Tarifi İçin malzemeler

  • 8 dilim tost ekmeği
  • 100 gr dilimlenmiş kaşar peyniri
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı hardal
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Kızartmak için:

  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Fransız Sandviç Nasıl Yapılır?

Tost ekmeklerini ve kaşarpeyniri dilimlerini su bardağı ağzıyla yuvarlak kesin. Ekmeklerin bir yüzünü tereyağı ile yağlayıp peynirleri yerleştirin. Üzerlerine hardal sürün. Kalan ekmek dilimlerini üzerlerine kapatıp kürdanla sabitleyin.

Sıvıyağı tavada kızdırın. Süt, yumurta, tuz, karabiber ve kekiği bir kâsede karıştırın. Sandviçleri bu karışıma batırıp önlü arkalı kızartın. Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, Fransız ekmeği olarak bilinen brioche tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!