ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ BRİOCHE (FRANSIZ EKMEĞİ)

Brioche (Fransız Ekmeği)

Brioche: Bir çeşit Fransız ekmeğidir. Hamuru son derece yumuşak olan ekmek çeşidi, sade yapılabildiği gibi kuru üzüm ve çikolata parçaları ilave edilerek de pişirilebiliyor.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Brioche (Fransız Ekmeği) Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 250 ml süt
  • Yarım paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 100 gr tereyağı

Üzeri için

  • 1 yumurta

Brioche (Fransız Ekmeği) Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını küp doğrayıp oda sıcaklığında bekletin. 2 yemek kaşığı soğuk süt ile mayayı eriyinceye kadar karıştırın.
  • Kalan sütü ılındırın. Şeker, tuz ve mayayı ilave edin. Tereyağı ve unu karıştırıp süte ilave edin. 1 yumurtayı ekleyip 5-6 dakika yoğurun. Üzerini örtüp ılık ortamda 1 saat bekletin.
  • Baton kek kalıbına yağlı kağıt serin. Hamuru 8’e bölün. Elinizle yuvarlayarak kalıba dizin. Üzerini folyo ile kaplayıp15 dakika buzdolabında bekletin.
  • Bir yumurtayı çırpıp fırçayla üzerine sürün. 200 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirip ılık servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!