ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ FOCACCİA EKMEĞİ

Focaccia Ekmeği

Focaccia Ekmeği

Sunumu rengarenk mis kokulu ekmek.🌈🥖🍞

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

66 Tarif       11 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Focaccia Ekmeği Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kuru maya ya da  bir paket instant maya
  •  Biraz tuz

Üzeri İçin:

  • Kırmızı ve çarliston biber
  • Kırmızı Soğan
  • Siyah Zeytin
  • Dereotu
  • Maydanoz 
  • Nane
  •  Pul Biber
  • Karabiber
  • Kuru Nane
  • Zeytinyağı

Focaccia Ekmeği Nasıl Yapılır?

  • Bir kaba ılık su koyulur. İçerisine maya koyularak elle  karıştırılır. Daha sonra içerisine azar azar  un koyulur  karıştırmaya devam edilir. 
  • Tuz koyulur.
  • Un koyulaştıktan sonra yoğurma işlemine devam edilir.
  • Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. 
  • Hamurun sıcak yerde mayalanması için üzeri bezle örtülür 1 -1,5 saat dinlendirilir.
  • Hamur dinlenme işleminden sonra havası inmesi için  biraz daha yoğurulur.
  •  Tepsiye zeytinyağı koyulur ve tepsinin her yerine sürülür. 
  • Hamur tepsiye koyulur ve tepsinin şeklini alması sağlanır. 
  • Hamurun üzeri de yağlanır. 
  • İstenilen sebze ve baharatlarla  süslemeler yapılır.
  •  Daha önce ısınmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!