Focaccia Ekmeği

Sunumu rengarenk mis kokulu ekmek.🌈🥖🍞
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Focaccia Ekmeği Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kuru maya ya da bir paket instant maya
- Biraz tuz
Üzeri İçin:
- Kırmızı ve çarliston biber
- Kırmızı Soğan
- Siyah Zeytin
- Dereotu
- Maydanoz
- Nane
- Pul Biber
- Karabiber
- Kuru Nane
- Zeytinyağı
Focaccia Ekmeği Nasıl Yapılır?
- Bir kaba ılık su koyulur. İçerisine maya koyularak elle karıştırılır. Daha sonra içerisine azar azar un koyulur karıştırmaya devam edilir.
- Tuz koyulur.
- Un koyulaştıktan sonra yoğurma işlemine devam edilir.
- Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
- Hamurun sıcak yerde mayalanması için üzeri bezle örtülür 1 -1,5 saat dinlendirilir.
- Hamur dinlenme işleminden sonra havası inmesi için biraz daha yoğurulur.
- Tepsiye zeytinyağı koyulur ve tepsinin her yerine sürülür.
- Hamur tepsiye koyulur ve tepsinin şeklini alması sağlanır.
- Hamurun üzeri de yağlanır.
- İstenilen sebze ve baharatlarla süslemeler yapılır.
- Daha önce ısınmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR