ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ EKŞİ MAYALI NOHUT EKMEĞİ

Ekşi Mayalı Nohut Ekmeği

Ekşi mayalı nohut ekmeği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat 20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ekşi Mayalı Nohut Ekmeği Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı nohut unu
  • 1 su bardağı kinoa unu
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket toz karışım ekşi maya
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı file fındık

Ekşi Mayalı Nohut Ekmeği Nasıl Yapılır?

  • Unları derin bir karıştırma kabına eleyin. Toz karışım ekşi maya, tuz ve toz şekeri ilave edip harmanlayın. Ilık su ve zeytinyağını ekleyerek yoğurun. File fındığı da ilave edip ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yaklaşık 2 saat, hamurun hacmi iki katına çıkana kadar ılık ortamda bekletin.
  • Mayalanan hamuru elinizle yuvarlayarak şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın ve üzerine bıçakla kesikler atın. Üzerini örtüp 30 dakika daha mayalanması için bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp ılındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!