ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ DOMATES VE JAMBONLU EKMEKLER

Domates ve jambonlu ekmekler

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Domates ve jambonlu ekmekler tarifi için malzemeler

  • 25 gr tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
  • 1 diş sarımsak
  • 4 dilim tost ekmeği
  • 10 kiraz domates
  • 50 gr dana jambon
  • 3 yumurta
  • 500 ml süt
  • 80 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Domates ve jambonlu ekmekler Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Sarımsağı rendeleyip tereyağı ile karıştırın. Ekmekleri üçgen şeklinde kesin ve ekmeklerin iki yüzüne tereyağı sürün ve fırın kabına dizin. Jambonları ince kesin ve ekmeklerin aralarına serpiştirin. Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin ve ekmeklerin kenarlarına yerleştirin. Yumurtalar ile sütü çırpın. Tuz, karabiber ile tatlandırın ve ekmeklerin üzerine dökün. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip fırında 30-35 dakika pişirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.