Chia Tohumlu Ekmek

12 Ocak 2021 tarihinde güncellendi.
Chia Tohumlu Ekmek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Chia Tohumlu Ekmek için

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı chia tohumu
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 10 g instant maya
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • 300 g tam buğday unu
  • 300 g un

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kaya tuzu
Chia Tohumlu Ekmek

Nasıl Yapılır

Chia tohumunu 2 bardak suda yaklaşık 15 dakika bekletin. Unlar hariç tüm malzemeleri geniş bir kaba alıp karıştırın. Malzemelere unları yavaşça ekleyerek yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz bir hamur elde edip, üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru iki büyük eşit bezeye ayırın. Bezelerden bir tanesini de sekiz eşit bezeye ayırın. Bezelerden bir tanesini bir merdane yardımıyla yuvarlak açın kenarlarından altı üçgen olacak şekilde parçalar kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Kalan yedi bezeyi yuvarlayarak üçgen uçlar üzelerine gelecek şekilde hamurun kenarlarına yerleştirin. Diğer hamuru iki eşit bezeye ayırıp elinizle yuvarlayın. Ruloları birbirine dolayarak burgu şekli verin ve yuvarlak hamurların etrafına sarın. Üzerine zeytinyağı sürüp, kaya tuzunu serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo