ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ CEVİZLİ EKMEK

Cevizli Ekmek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 200 g ceviz içi
  • 18 g taze maya
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 40 ml zeytinyağı
  • 400 g un
  • 100 g tam buğday unu
  • 8 g tuz
  • 250 ml ılık su

Cevizli Ekmek Nasıl Yapılır?

Ceviz içini iri doğrayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Fazla yakmadan yaklaşık 10 dakika kavurun. Maya ve balı geniş bir yoğurma kabında karıştırın. Mayanın çözülmesi için 10 dakika kadar bekletin. Zeytinyağı, unlar, tuz ve kavrulmuş cevizleri ilave edip harmanlayın. Suyu ilave edip ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamur toparlanmaya başlayınca üzerini streç filmle sarıp bir saat kadar dinlendirin. Mayalanan hamuru unladığınız tezgah üzerine alarak tekrar yoğurun. Elinizle yuarlayarak şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerine bıçakla kesikler atın. Üzerini nemli bir bezle örtüp fırının içinde bir saat daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Bir saat kadar dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!