Bulgur Ekmeği

Bulgur Ekmeği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Bulgur Ekmeği için

Malzemeler

  • 1 su bardağı esmer köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı un
  • 1 domates
  • 2 soğan
  • 1 sivri biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı tane kimyon
  • 1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Kimyon
  • Kişniş
  • Karabiber
Bulgur Ekmeği

Nasıl Yapılır

Bulgur ve unu bir kapta karıştırın. Domatesin kabuğunu soyup incecik doğrayın. Bulgurlu karışıma ekleyip karıştırın. Soğan ve biberi incecik kıyıp tereyağı ve zeytinyağında kısık ateşte kavurun. Tane kimyon ve acı kırmızı pul biberi ekleyip karıştırın. Bulgurlu karışıma tuz, kimyon, kişniş ve karabiber ekleyip gerekirse su ilavesi yaparak yoğurun. Soğanlı karışımı da ekleyip yoğurmaya devam edin. 4-5 cm çapında yuvarlak, yassı ekmekler hazırlayın. Fırın tepsisine dizip öncedenısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık  servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo