ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ BULGUR EKMEĞİ

Bulgur ekmeği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bulgur ekmeği tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı esmer köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı un
  • 1 domates
  • 2 soğan
  • 1 sivri biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı tane kimyon
  • 1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Kimyon
  • Kişniş
  • Karabiber

Bulgur ekmeği Nasıl Yapılır

Bulgur ve unu bir kapta karıştırın. Domatesin kabuğunu soyup incecik doğrayın. Bulgurlu karışıma ekleyip karıştırın. Soğan ve biberi incecik kıyıp tereyağı ve zeytinyağında kısık ateşte kavurun. Tane kimyon ve acı kırmızı pul biberi ekleyip karıştırın. Bulgurlu karışıma tuz, kimyon, kişniş ve karabiber ekleyip gerekirse su ilavesi yaparak yoğurun. Soğanlı karışımı da ekleyip yoğurmaya devam edin. 4-5 cm çapında yuvarlak, yassı ekmekler hazırlayın. Fırın tepsisine dizip öncedenısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık  servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.