ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ BİBERİYELİ EKMEK

Biberiyeli Ekmek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Biberiyeli Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr un
  • 1.5 çay kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı taze biberiye
  • 120 ml sıcak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Biberiyeli Ekmek Nasıl Yapılır?

Lezzet ekmek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri. Unu bir kaba eleyin. Maya, tuz ve biberiyeyi ekleyip karıştırın. Sıcak su ve zeytinyağını ilave edin. Hamur pürüzsüz hale gelene kadar yoğurun. Hamura top şekli verin ve yağlanmış bir kasenin içine koyup, üzerini örtün. 45 dakika bekletin. Hamuru 4 bezeye ayırın. Her parçayı un serptiğiniz tezgah üzerinde tekrar yoğurup 15 cm’lik oval parçalar hazırlayın. Hamurları çok az yağ eklenmiş tavada arkalı önlü pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!