Biberiyeli Ekmek

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Biberiyeli Ekmek
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Biberiyeli Ekmek için

Malzemeler

  • 250 gr un
  • 1.5 çay kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı taze biberiye
  • 120 ml sıcak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Biberiyeli Ekmek

Nasıl Yapılır

Lezzet ekmek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri. Unu bir kaba eleyin. Maya, tuz ve biberiyeyi ekleyip karıştırın. Sıcak su ve zeytinyağını ilave edin. Hamur pürüzsüz hale gelene kadar yoğurun. Hamura top şekli verin ve yağlanmış bir kasenin içine koyup, üzerini örtün. 45 dakika bekletin. Hamuru 4 bezeye ayırın. Her parçayı un serptiğiniz tezgah üzerinde tekrar yoğurup 15 cm’lik oval parçalar hazırlayın. Hamurları çok az yağ eklenmiş tavada arkalı önlü pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo