Balkabaklı Ballı Ekmek

Balkabaklı Ballı Ekmek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Balkabaklı Ballı Ekmek için

Malzemeler

  • 4 su bardağı buğday unu
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı Ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 çay bardağı kefir
  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı balkabağı püresi

Üzeri için

  • Yarım su bardağı ceviz içi
Balkabaklı Ballı Ekmek

Nasıl Yapılır

Un, maya, baharatlar ve tuzu geniş bir kapta harmanlayın. Ayrı bir kapta yumurtalar, toz şeker, Ayçiçek yağı ve portakal kabuğu rendesini bir mikser yardımıyla çırpıp unlu karışıma ekleyin. Su, balkabağı püresi ve kefiri ilave edip yoğurun. Hamuru yağladığınız baton bir kalıba aktarıp üzerine ceviz içi serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo