ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ BALKABAKLI BALLI EKMEK

Balkabaklı ballı ekmek

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Balkabaklı ballı ekmek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı buğday unu
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı Ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 çay bardağı kefir
  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı balkabağı püresi

Üzeri için

  • Yarım su bardağı ceviz içi

Balkabaklı ballı ekmek Nasıl Yapılır

Un, maya, baharatlar ve tuzu geniş bir kapta harmanlayın. Ayrı bir kapta yumurtalar, toz şeker, Ayçiçek yağı ve portakal kabuğu rendesini bir mikser yardımıyla çırpıp unlu karışıma ekleyin. Su, balkabağı püresi ve kefiri ilave edip yoğurun. Hamuru yağladığınız baton bir kalıba aktarıp üzerine ceviz içi serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.