ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ AŞURE EKMEĞİ

AŞURE EKMEĞİ

Aşure ekmeği
4 Kişilik
Hazırlama 1 saat 10 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Aşure ekmeği tarifi için malzemeler
  • 500 g un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı gül suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı
  • çekirdeksiz kuru üzüm
  • 8 kuru kayısı
  • 8 kuru incir

Üzeri için

  • 1 yumurtanın akı
  • 1 yemek kaşığı file badem
  • 1 yemek kaşığı susam
Aşure ekmeği Nasıl Yapılır

  • Un, tuz, toz şeker ve mayayı geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Süt, gül suyu, zeytinyağı ve yumurtayı ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin.
  • Kuru üzümü geniş bir kaseye alın. Küp doğradığınız kuru kayısı ve kuru inciri ilave edip üzerine sıcak su ekleyin. Meyveler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika bekletin. Yumuşayan kuru meyveleri kağıt havlu üzerine alarak fazla suyunu çektirin ve mayalanan hamura ilave edin. Tüm malzemeler iyice özdeşleşinceye kadar hamuru 7-8 dakika daha yoğurun ve hafif unlanmış tezgah üzerine alın. Tekrar yoğurun ve elinizle yuvarlayarak şekil verin.
  • Ekmeği yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın ve mayalanması için bir saat daha bekletin. Kabaran hamurun üzerine bıçakla kare şeklinde kesik atıp, bir fırça yardımıyla yumurta akı sürün. File badem ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!