Alman Ekmeği

Alman Ekmeği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Alman Ekmeği için

Malzemeler

  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 2 su bardağı 7 tahıllı un
  • 1 su bardağı beyaz un
  • 1 paket instant maya
  • 2.5-3 su bardağı ılık su

Haşlamak için

  • 2 litre su
  • 2 yemek kaşığı karbonat

Üzeri için

  • Susam
  • Çörek otu
Alman Ekmeği

Nasıl Yapılır

  1. Unlar ve instant mayayı geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Suyu azar azar ilave ederek pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  2. Mayalanan hamurun havasını almak için hafif yoğurun ve mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp yuvarlayın. Büyük bir mutfak peçetesinin üzerine hafif un serpin ve yuvarladığınız ekmekleri aralıklı olarak peçetelerin üzerine dizin. Üzerlerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için 50-60 dakika daha bekletin.
  3. Suyu ve karbonatı geniş bir tencerede kaynatın. Kabaran ekmeklerinizi tek tek kaynayan suya atıp 30 saniye kadar haşlayın. Bir kevgir yardımıyla sudan çıkartıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Hamurlar kurumadan susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo