ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ DİĞER HAMURİŞİ TARİFLERİ MUÇARİ

Muçari

Muçari

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Muçari tarifi için malzemeler

  • 2 soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 g sucuk
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı Ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • Kuru nane
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Muçari Nasıl Yapılır

Soğanların kabuklarını soyup yemeklik doğrayın. Zeytinyağını yapışmaz yüzeyli bir tavaya alarak ısıtın. Soğanları rengi dönünceye kadar pişirin. Küp doğranmış sucukları ekleyip pişirmeye devam edin. Yumurta, Ayçiçek yağı ve yoğurdu bir kaba alıp çırpın. Un, mısır unu ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Soğanlı harcı aktarıp baharatlarla tatlandırarak bir kaşık yardımıyla karıştırın. Karışımı yağladığınız kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.