ANASAYFA TARİFLER FARKLI HAMUR İŞİ TARİFLER MUÇARİ

Muçari

Muçari

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Muçari Tarifi İçin malzemeler

  • 2 soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 g sucuk
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı Ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • Kuru nane
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Muçari Nasıl Yapılır?

Soğanların kabuklarını soyup yemeklik doğrayın. Zeytinyağını yapışmaz yüzeyli bir tavaya alarak ısıtın. Soğanları rengi dönünceye kadar pişirin. Küp doğranmış sucukları ekleyip pişirmeye devam edin. Yumurta, Ayçiçek yağı ve yoğurdu bir kaba alıp çırpın. Un, mısır unu ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Soğanlı harcı aktarıp baharatlarla tatlandırarak bir kaşık yardımıyla karıştırın. Karışımı yağladığınız kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!