ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ DİĞER HAMURİŞİ TARİFLERİ HAVUÇ RULOLARI

Havuç ruloları

Havuç ruloları

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuç ruloları tarifi için malzemeler

  • 4 havuç
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • 200 g rendelenmiş kaşar peyniri
  • 12 yaprak milföy hamuru

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı

Havuç ruloları Nasıl Yapılır

  • Havuçları soyup yıkayın ve bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün ve soğuduktan sonra havuçları önce ikiye sonra dörde bölün. Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın ve havuçları renkleri hafif dönünceye kadar kızartın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Dereotunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Milföy hamurlarının içine hazırladığınız havuçlardan koyup üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve sararak rulo şekli verin. Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Ruloları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.