ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ TATAR BÖREĞİ

TATAR BÖREĞİ

6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tatar böreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr kıyma6

7 dal maydanozTuz

  • karabiber Hamur için:1.5 su bardağı un1 yumurta3 çorba kaşığı su4 çorba kaşığı sıvıyağ4 su bardağı et suyu1 çay kaşığı kırmızıbiber2 su bardağı yoğurt3 diş sarımsakTuz
Tatar böreği Nasıl Yapılır

Maydanozu kıyın. Bir kapta kıyma, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırıp iç malzemeyi hazırlayın.

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp tuz, yumurta ve suyu ekleyip yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp hamuru dinlendirin.

Hamuru 2 parçaya ayırın. Tezgâha un serpip bezeleri 30-35 cm çapında açın. Yufkaları 4'er cm kareler olacak şekilde kesin.

Fırın tepsisini 2 kaşık yağ ile yağlayın. Hamur karelerinin iki uçlarını birbirleriyle birleştirerek kayık şekline getirin. Ortalarına iç malzemeden yerleştirip fırın tepsisine dizin. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.

 Fırını ısıtın. Et suyunu ısıtıp bir bardağını hamurların üzerine gezdirerek dökün. Tepsiyi fırına verin. 10 dakika pişirdikten sonra üzerlerine tekrar 1 bardak sıcak et suyu gezdirin. Kalan et suyu bitene kadar her seferinde 1 bardak et suyunu hamurların üzerine gezdirip 10 dakika pişirin.

İki kaşık sıvıyağı tavada kızdırın, kırmızı tozbiber ekleyip karıştırın. Sarımsakları ezip yoğurda ilave edin. Mantıları servis tabağına alıp üzerlerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Üzerine biberli yağı gezdirip servis yapın. Dilerseniz sumak da serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.