Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15178 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1406 Tarif
Diyet
4438 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2542 Tarif
Hafif Yemekler
62 Tarif
İçecek
1455 Tarif
Pratik Yemek
6785 Tarif
Salata ve Meze
1455 Tarif
Sos
501 Tarif
Tatlı
10030 Tarif
Yöresel
2057 Tarif
Popüler Tarifler
Brokoli Çorbası
Tavuk Haşlama Yemeği
Anasayfa
Tarifler
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
Semirsek
Semirsek
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Katı Yağ İçermeyen 4 Malzemeli Hızlı Kurabiye Tarifi
Evde Kıymalı Pide Tarifi
Fırında Kabak Mücveri Tarifi
Üç Malzemeli Dondurma Tarifi
Ev yapımı limonata Tarifi
Ev Yapımı Kakaolu Puding Tarifi
Mayasız ve Hızlıca Yapılabilen 9 Nefis Poğaça Tarifi
Fırınınızın Altındaki Çekmeceyi Hep Yanlış Kullandınız! Asıl Amacı Bambaşka
Masterchef Özkan Akan Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?
Dondurucuya Taze Fasulye Çiğ Konur Mu?
Kadayıfın Çıtır Çıtır Olması İçin Şerbet Nasıl Dökülür?
Anne Poğaçası Yapmanın Püf Noktaları
Semirsek için
Malzemeler
Hamuru için
3 su bardağı un
1 paket instant maya
1.5 su bardağı ılık su
Tuz
İç harcı için
1 su bardağı pirinç
150 gr kıyma
1 soğan
1.5 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kızartmak için
Ayçiçek yağı
Semirsek
Nasıl Yapılır
Un, tuz ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Ilık suyu ekleyip karıştırarak yoğurun.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur için su veya un ilavesi yapın. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın.
Soğanı yemeklik doğrayıp kıyma ile birlikte orta ateşte suyunu çekinceye kadar kavurun. Pirinçleri ekleyip 5 dakika kavurmaya devam edin.
Sıcak su ilave edin ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın.
Hamurdan parçalar kopartıp unlanmış zeminde merdane ile küçük bir tabak büyüklüğünde açın.
Bir tarafına pirinçli harçtan yerleştirip yarım ay şeklinde kapatın ve çatalla kenarlarına bastırın. Kızgın yağda kızartın. Ilık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Kızartma Tarifleri
Öğle Yemeği
Kahvaltılık Tarifler
Tuzlu Atıştırmalık Tarifler
Çay Saati Tarifleri
Hatay Mutfağı
Yöresel Tarifler
Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
40 Dakika
Haşhaşlı Gözleme Tarifi
Selinhdr
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
25 Dakika
Mayasız Peynirli Pişi Tarifi
Selinhdr
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
40 Dakika
3 Malzemeli Lavaş Tarifi
Selinhdr
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
20 Dakika
Anadolu’Nun Krep Lezzeti: Cızlama Tarifi
Selinhdr
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
25 Dakika
Unsuz Mayasız: Fit Lavaş Tarifi
Selinhdr
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
135 Dakika
Haşhaşlı Cevizli Çörek Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.