ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KÖRİLİ VE BARBUNYALI RULO BÖREK

Körili Ve Barbunyalı Rulo Börek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Körili Ve Barbunyalı Rulo Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr barbunya
  • 2 patates
  • 2 soğan
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • 50 ml eritilmiş tereyağı
  • 4 ince yufka

Körili Ve Barbunyalı Rulo Börek Nasıl Yapılır?

Barbunyayı haşlayın. Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip ısıtın. Üzerine yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları ekleyip soteleyin. Küp şeklinde doğradığınız patatesleri ilave edip yumuşayana kadar soteleyin. Köriyi ekleyip karıştırın. Son olarak barbunyayı, tuzu ve karabiberi de ekleyip karıştırın. 3-4 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yufkayı 8 eşit parçaya bölün. Üzerine eritilimiş tereyağını sürüp kalın kısmına harçtan paylaştırın. Peyniri serpin. Sigara böreği şeklinde sarın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!