ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ISIRGAN OTLU SANDAL BÖREĞİ

Isırgan Otlu Sandal Böreği

Isırgan otlu sandal böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Isırgan Otlu Sandal Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yufka
  • Yarım çay bardağı Ayçiçek yağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yumurta

İç harcı için

  • 2 demet ısırgan otu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 yumurta akı
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Beyaz peynir

Isırgan Otlu Sandal Böreği Nasıl Yapılır?

  • Süt, yumurta ve Ayçiçek yağını bir kapta karıştırın. Birinci kat yufkaya karışımı sürün. Üzerine diğer yufkayı ekleyip tekrar karışımdan sürün. Yufkayı 8’e bölüp sandal şekli verin. 
  • İç harcı için ısırgan otlarını yıkayıp süzdürün. Yaprak kısımlarını ince doğrayıp hazırlayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip soteleyin. Soğan pembeleşmeye başladığında ısırgan otlarını ilave edin ve birkaç dakika daha soteleyin. Yumurta akı ve tuzu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Hazırladığınız harç ılındıktan sonra, sandal şekli verdiğiniz yufkaların içine paylaştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin. 
  • Böreklerin kenarlarına fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alınca üzerlerine beyaz peynir ufalayın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!